Skip to main content

Korets historie

Jazzmust har eksisteret siden 1981 og hed oprindelig “Kor Kastel” fordi koret øvede på Kastelsvej på Østerbro. Efter Glasnost i 1985, blev koret omdøbt til Jazznost, som senere blev til Jazzmust.

Kormedlemmerne er øvede amatørsangere, der er har været med i mange år. Koret har i øjeblikket 24 medlemmer, med en god fordeling på 8 sopraner, 8 alter, 4 tenorer og 4 basser. 

Vi har det rigtig hyggeligt i koret og har kageordning, så der er kaffe og kage til alle korprøver. Vi kan også finde på at gå til jazzkoncerter sammen.

Korleder og pianist

Vi er så heldige, at vi både har en korleder og en pianist i koret.

Linda Bergström er vores dygtige og dedikerede  jazz-korleder. Hun arbejder hele tiden på at få den helt rigtige jazzlyd og swingfeeling frem i koret og hun er meget pædagogisk når vi indøver de ofte ret svære arrangementer. Desuden skriver hun nogle lækre korarrangementer til os.

Esben Højlund er vores jazzpianist. Han hjælper med at indøve stemmerne, så Linda kan koncentrere sig om at dirigere. Han akkompagnerer også koret med lækre jazzakkorder og fede klaversoloer. 

Gæstelærer

Vi har ofte gæstelærere på besøg på vores øveaftener. Det er godt at få inspiration fra en andre dygtige korledere. Så dyrker vi måske et særligt område såsom rytme, intonation, sangteknik eller sceneoptræden og bliver bedre af det.

Kordag

I hver sæson har vi en kordag, hvor vi samles og øver en lørdag eller søndag. Vi synger i mange timer og går i dybden med materialet. Efter kordagen går vi ud og spiser sammen.

Koncerter

Jazzmust holder 2-4 koncerter om året. Nogle gange sammen med andre kor og andre gange alene. Vi deltager som regel også i Rytmisk Centers fælles korkoncerter. 

Vi har deltaget i Aarhus Vocal Festival flere gange og i 2015 hold vi en koncert i Sundby Kirke under Copenhagen Jazz Festival.

Tidligere korledere og pianister

Oprindelig blev koret startet af Tormod Vinsand. Han skrev virkelig mange lækre jazzarrangementer til koret, som vi stadig synger den dag i dag. Her er en oversigt over de dygtige korledere vi har haft gennem tiden:

 • Tormod Vinsand: 1981 – ultimo 1995
 • Nicolas Marinos: Medio 1996 – ultimo 2001
 • Morten Villadsen: Primo 2002 – medio 2004
 • Oline Sohrbeck-Nøhr : Medio-ultimo 2004
 • Morten Villadsen: Primo 2005 – primo 2006
 • Kristine Vad: Ultimo 2006 – medio 2010
 • Kathrin Thelén: Ultimo 2010 – medio 2011
 • Kristian Skårhøj: Medio 2011 – medio 2013
 • Rasmus Ahlmark Jensen: Medio 2013 – medio 2015
 • Pernille Mejer: Medio 2015 – medio 2020 (Barselsvikarer: Lise Kroner forår 2016 og Iris Bergcrantz forår 2019)
 • Linda Bergström: Medio 2020 – nu

Vi har haft mange dygtige pianister. Ofte unge upcoming jazzpianister, som sidenhen har gjort karriere inden for jazzmusikken, her kan fx nævnes Zier Romme, Marie Buch Hoyer, Janus Rønn Lind, Jeppe Zeeberg, Anders Mortensen, François Bahu og den kendte bandeneonspiller Paolo Russo. 

Lyt

Lyt til en lydoptagelse af Jazzmust fra oktober 2017. Vi synger “The Shadow of Your Smile”.